суботу, 19 червня 2021 р.

Як Шевченко зустрівся з Гоголем

Ні, жодних фантазій. Життєва подія.

І як тут було не згадати про текст Митрополита? Видається так, що він може допомогти в налагодженні спільної роботи в громадах. Ми з цього приводу запровадимо навіть таку тему: ОТГ.

Для початку знайомство. 

Це Гоголево з точки зору організації ОТГ. А це Шевченкове.

Це гоголівські депутати, а ще шевченківські.

Тут можна побачити, як проголосували за гоголевського голову, а тут - як за шевченківського. Олег Пилипенко, так би мовити, на прямому зв'язку. І Володимир Даценко так само.

Це Гоголівськй сайт. А це Шевченківський

Офіційних Фейсбук-сторінок в наших ОТГ нема. Але в Шевченківської є навчальна і громадська.

А от Фейсбук-групи в наших ОТГ є, навіть по дві. В Гоголево: перша й друга. І в Шевченковому: перша і друга. Зрозуміло, що перша і друга - це умовно, бо вони одна від одної незалежні, як здається на преший погляд. Втім, ми ж тільки знайомимось. Далі буде видно. Але щоб вже нарешті перейти до діла, то сформулюємо пропозицію.

Отже, пропонується: 

1. Запровадити офіційні Фейсбук-сторінки ОТГ, що об'єднають усі місцеві Фейсбук-групи (за темами, партіями, інтересами тощо).

2. Прочитати текст Митрополита і поділитись враженнями на тій новій сторінці - може в групі Бібліотека, як таку хтось візьметься вести. А може Читанка. А може Політосвіта. Ну це вже як модератор бачить тему. Повна свобода для творчості.

Зрозуміло, що цей текст подамо головам і в групи - що люди скажуть?

---

Голови одержали цю пропозицію 19.6. Пан Олег замислився, пан Володимир ще не прочитав (і 22.06 так само). Ну то не страшно, ми вирушаємо по групах: Гоголево 1 і 2, Шевченково 1 і 2.

Як ви здивувались через те, що не побачили пропозиції в Шевченково1, то все просто: пост видалено модератором. Це в дусі того, про що каже Митрополит: ворожість замість співпраці, поборення опонентів замість пошуку спльного бачення, нездатність до ведення широкого діалогу. 

А ще в двох групах пропозиція інтересу не викликала, натомість в третій із Світланою Шиян ми дуже плідно поговорили на цю тему. Знайшлись ще три гоголівські групи загального характеру 3, 4, 5. А ще обіцяні, як можна побачити, територіальні: Гоголеве, Гоголів, Устивиця 1 і 2, а ще школа, Матяшівка - громада і бібліотека, Мар‘янське, Михайлівка (є такі, але не Полтавщина). То тепер маємо пропозицію щодо офіційної сторінки ще раз поширити? Так, без сумніву.

Загалом, цей текст по різних форумах переглянуло бльизько півтори сотні людей: 




В одному форумі відбулась дискусія, вже ми про неї згадували. Але загалом, треба сказати, не тільки пропозиція не отримала зацікавленої реакції, але і сама тема учасникам форумів не цікава. Ну нема ж коментарів, то нема про що і говорити. Що вже там про читання текста Митрополита...

---

Але Олег Пилипенко відгукнувся в приваті і ми з ним зараз там, може, поговоримо про сайт, сторінку і групи - що і як краще для громади. А може і публічно будемо про це розмовляти, за участі модераторів тих форумів (Гоголівських також, бо їхній голова ще не вміє розмовляти в Фейсбуці, а Шевченківський вміє, то от вам і навчання). Отже, я думаю, що як публічно, то це було б краще. 

Немає коментарів:

Дописати коментар